Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



torsdag 3 maj 2012

Himmelska rosa cupcakes!


Idag blir det gott fika till mina jobbarkompisar, hoppas jag iallafall:)
Hittade ett recept på Heavenly cupcake som jag blev sugen på, gjorde dock en egen variant.
Vaniljcupcake fylld med lemoncurd och grädde och toppad med hallonmarängsmörkräm, vad tror ni om det? Smörkrämen spritsade jag som rosor och dekorerade med vita sockerpärlor och fjärilar i sugarpaste. Fjärilarna målade jag med silverfärg och lite glitterdust.
Receptet räcker till 12 normalstora cupcakes.

Vaniljcupcake:

100g smör
1 1/4dl socker
2 ägg
1/2dl mjölk
1tsk vaniljsocker
1/4tsk salt
1 1/4tsk bakpulver
2 1/2dl vetemjöl

1. Låt smöret bli rumsvarmt.
2. Vispa det mjukt och krämigt tillsammans med sockret.
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga mellan varje.
4. Tillsätt mjölken.
5. Sikta ner vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker. Använd en slickepott och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
6. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll till cirka hälften.
7. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna.

Lemoncurd med grädde:
Gör egen receptet finns här eller köp färdig.
Blanda med vispad grädde efter egen smak och tycke.
Fyll en sprits och gör hål i cupcakesen med en äppelurkärnare eller en sked. Sen är det bara att spritsa fyllningen´i cupcaken.

Hallonmarängsmörkräm:
4st stora äggvitor (eller 120g)
2 1/4dl socker
250g smör
1tsk vaniljsocker
3 1/3dl tinade hallon

1. Tina hallonen och mixa dem till en puré och sila bort kärnorna. Låt stå i kylen.
2. Dela smöret i kuber, ungefär lika stora som en matsked, och lägg dem på en tallrik för att bli rumsvarma.
3. Vispa äggvitorna och socker över vattenbad. Se till att vattnet i grytan under INTE når botten på skålen du ställer på. Använd helst en skål i metall. Knäck äggen försiktigt och var noga med att inte få med någon gula ner i bunken. Blanda ner sockret. Ställ skålen med ägg och socker över kastrullen med lätt kokande vatten. Stoppa ner en termometer. Vispa hela tiden, du behöver inte oroa dig för att det inte blir stelt, det ska det inte bli än. Skrapa ner sockret från kanterna av skålen så att allt socker löser sig. När äggvitan nått 60 grader tar du av skålen från värmen.
4. Häll över blandningen i en köksmaskin och vispa de varma äggvitorna tills skålen blivit ljummen/kall och det blivit en tjock, glansig maräng som bildar styva toppar när du tar bort vispen.
5. Kuberna med rumsvarmt smör ska tillsättas en i taget. De ska bli helt uppblandade i marängen innan du stoppar ner nästa.
6. Fortsätt att vispa på medelhög hastighet i några minuter. Om inte bunken är helt kall när du tar på den nu eller om frostingen inte går ihop, ställ den en kvart i kylskåpet och prova igen. Det tar en stund så ge inte upp! När frostingen går ihop och blir mjuk, krämig och glansig tillsätter du vaniljsocker och hallonpuré. Vispa tills allt blandat sig ordentligt.
7. Fyll en sprits och spritsa på cupcakesen.

Trevlig helg!
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar